Reteta Ardei umpluţi cu orez sălbatic
retete feluri principale bio
- 2 ardei mari sau 4 mici
- 1 pachet RAPUNZEL Fixer Reis, amestec cu orez sălbatic (= 250g)
- 1/2 doză năut RAPUNZEL
- 4 cepe verzi, tăiate
- 100g feta, cubuleţe
- 1 strop Aceto Balsamico di Modena de la RAPUNZEL
- sare cu plante RAPUNZEL
- piper proaspăt măcinat
- oregano
- cateva rosii uscate jumatati de la RAPUNZEL
- 1 lingură ulei de măsline extra-virgin RAPUNZEL
- 1-2 linguri de pastă de tomate la tub, RAPUNZEL
eventual pentru presărat:
- brânză pentru paste RAPUNZEL
2 porţii
Timp de preparare: 35 min
Preparare:
1. Roşiile tăiate se pun în apă la macerat 10 minute, apoi se scurge apa şi se captează.
2. Se taie capacul de la ardei şi se scot sâmburii.
3. Orezul se amestecă cu năutul scurs, ceapa verde şi cubuleţele de feta. Se condimentează cu sare cu plante, piper, oţet balsamic şi oregano. Se amestecă bucăţile de roşii scurse. Amestecul de orez se umple în ardei şi se pune capacul ardeiului.
4. Se toarnă ulei într-o tigaie, se aşează ardeiul umplut şi se căleşte scurt. La sucul de roşii se adaugă puţină apă şi se amestecă cu pasta de tomate. Ardeii se gătesc 20 de minute într-o cratiţă acoperită. Se presară cu brânză pentru paste înainte de servire.
Sfat: Dacă mai rămâne umplutură, aceasta poate fi preparată cu puţin ulei şi oţet ca o salată delicioasă.
Timp de preparare: aprox. 15 minute, timp de fierbere aprox. 20 minute
Alte retete de feluri principale bio
02-01-2022
Pene de cartofi cu quark de ierburi bio
Pentru a prepara Pene de cartofi cu quark de ierburi bio urmati etapele urmatoare: Preincalziti [...]
28-11-2021
Spaghete bio cu sos de nuci
Preparare: Orezul bio se fierbe conform indicaţiilor de pe pachet. Pentru sos: se curăţă ceapa [...]