Reteta Banană la grătar cu cremă de îngheţată
retete deserturi bio
Orezul condimentat:
- 500 ml lapte
- 1/2 baton de vanilie Bourbon RAPUNZEL
- 1 bucată anason
- 1/2 baton de scorţişoară
- 2 vârfuri de cuţit de cardamon
- 150 g orez pentru lapte alb
- 1 lingură de miere de salcâm
- 250 g iaurt natural
- 30 g beţigaşe de migdale sau felii de migdale RAPUNZEL
- 1 lingură zahăr pudră
Pentru sos:
- 1 portocală
- sucul de la 2 portocale
- 100 g curmale fără sâmburi RAPUNZEL
- 1 lingură zahăr din trestie RAPUNZEL RAPADURA
- 1 vârf de cuţit de praf de vanilie Bourbon RAPUNZEL
Timp de preparare: 45 min
Preparare:
Orezul pentru lapte se fierbe, împreună cu mirodeniile şi mierea, conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se lasă la răcit. Se scoate apoi anasonul şi vanilia şi se amestecă iaurtul.
Zahărul pudră se topeşte uşor într-o tigaie. Se adaugă beţigaşele de migdale, se rumenesc scurt şi se lasă pe o hârtie de copt la răcit.
Pentru sos curăţaţi cu atenţie o portocală, tăiaţi-o file, adică îndepărtaţi membranele de pe feliile de portocală şi tăiaţi-le apoi în jumătate. Stoarceţi două portocale şi fierbeţi sucul cu zahăr din trestie aproximativ 5 minute. Tăiaţi curmalele felii, adăugaţi-le în compoziţie şi fierbeţi încă 3 minute. Adăugaţi apoi feliile de portocale şi praful de vanilie şi lasăţi sosul la răcit. Desertul de orez condimentat se umple în boluri, se toarnă sosul din portocale şi curmale deasupra şi se decorează cu beţigaşe de migdale.
Desert pentru 6 persoane; fel de mâncare dulce pentru 3-4 persoane
Sfat: Utilizaţi iaurt în loc de frişcă.
Alte retete de deserturi bio
30-01-2022
Batoane cu unt de arahide
Urmariti etapele intocmai pentru a prepara batoanele bio cu unt de arahide. Preincalziti cuptorul [...]
23-01-2022
Tortteles cu crema Samba bio
Preparare desert delicios cu crema Samba rapunzel bio. Incepeti prin a preincalziti cuptorul la [...]