Reteta Bilute cu mango si caju bio
retete deserturi bio
pentru 24 buc. Bilute sau 12 bile mari.
- 100g mango Rapunzel din proiectul mana in mana
- 15 linguri de apa pentru inmuiat
- 100g sfarmaturi de caju din proiectul mana in mana
- 1 lingura de pasta de caise din proiectul Turcia
- 1 lingura de indulcitor de curmale
- 1 lingura de ulei de cocos virgin
- 20g faina de arahide prajite si macinate
- 50g amarant expandat
- 2 lingurite de suc de lamaie
Mod de preparare:
Se pune mango uscat intr-un vas si se acopera cu apa unde se lasa 15 min sa se inmoaie, dupa care se iau 50g samburi caju si se aduce sub forma de pudra cu ajutorul unui robot de bucatarie.. Dupa ce mango s-a inmuiat, cu ajutorul unui robot de bucatarie se mixeaza pana se obtine un pireu.
Restul de samburi de caju se amesteca cu pasta de caise, cu indulcitorul de curmale, cu uleiul de cocos cu faina de arahide si se adauga in vasul cu pireul de mango si se aduce toata masa sub forma de pireu. La sfarsit se adauga amarantul expandat si sucul de lamaie si se continua mixarea.
Consistenta masei obtinute trebuie sa semene cu un aluat cleios. Daca masa este prea uscata se adauga putina apa iar daca este prea cleioasa se adauga mai mult amarant sau faina de arahide. Cu ajutorul unei lingurite se portioneaza masa obtinuta iar cu ajutorul mainilor se formeaza bilute. Daca se doresc ca bilutele sa fie mai mari se portioneaza masa cu ajutorul unei linguri. Dupa ce s-au format bilutele , se tavalesc prin pudra de samburi de caju.
Detalii:
timp de preparare: 25 minute
produs vegan
se pregateste rapid
Alte retete de deserturi bio
30-01-2022
Batoane cu unt de arahide
Urmariti etapele intocmai pentru a prepara batoanele bio cu unt de arahide. Preincalziti cuptorul [...]
23-01-2022
Tortteles cu crema Samba bio
Preparare desert delicios cu crema Samba rapunzel bio. Incepeti prin a preincalziti cuptorul la [...]