Reteta Biscuiti cu migdale bio, fulgi de nea
retete prăjituri bio
Pentru 2 persoane
Pentru aluat:
- 250g faina bio
- 1 plic praf de copt
- 120g zahar de trestie Rapunzel
- 2 pachetele zahar vanilat bourbon Rapunzel
- sare de mare
- 1 varf de cutit de cutit scortisoara bio macinata
- 1 ou
- 200g unt degresat sau margarina
- 125g migdale bio prajite si macinate
- 1 galbenus ou
- 2 linguri lapte
- 100g fulgi de migdale bio Rapunzel
Mod de preparare :
cca. 90 bucati
Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga celelalte ingrediente. Toate ingredientele se amesteca cu ajutorul unui mixer de mana si dupa aceea cu ajutorul mainilor se face un aluat moale.
Se lasa in frigider aprox. 30 min.Se porneste cuptorul si se fixeaza la 180*C(sau 160*C cu convectie). Se intinde aluatul pe o masa de lucru pe care in prealabil s-a presarat faina , dupa care se taie aluatul in forma de fulg de nea, se aseaza pe o hartie de copt, se unge cu galbenusul de ou amestecat cu lapte , se presara fulgi de migdale si se introduce in cuptor unde se lasa aprox. 8 min, pana capata o culoare maro deschis.
Timp de coacere: 8 min la 180*C
Alte retete de prăjituri bio
05-09-2021
Aluat fraged bio pentru tarte si placinte
Mod de preparare: Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se [...]
16-08-2021
Tarta bio cu ciocolata cu capsuni
Preparare: Framantati curmalele cu restul de ingrediente pentru baza cu carligul pentru aluat al [...]