Reteta Branza de vaci cu nuci
retete creme şi gemuri bio
- 1 linguriţă gem de alune de pădure RAPUNZEL
- 1 linguriţă de Tahin alb RAPUNZEL
- 100 g brânză de vaci
- 50 g cremă de brânză proaspătă RAPUNZEL
- 1 linguriţă suc de lamaie
- 1 portocală
- creson proaspăt
2 porţii
Preparare:
Se amestecă gemul de alune, gemul Tahin, brânza de vaci şi crema de brânza proaspătă şi se condimentează, după gust, cu suc de lămâie. În cazul în care compoziţia este prea consistentă, se adaugă puţin lapte sau apă. Se curăţă portocala, se îndepărtează pielea albă şi se taie felii. Feliile de pâine prăjită se ung cu crema de brânză, iar feliile de portocală se aşează deasupra. Se decorează cu creson.
Are un gust delicios şi fără portocale, dar cu rucola, creson sau portulacă. Eventual decoraţi cu flori de limba mielului, trei fraţi pătaţi sau margarete.
Variantă pentru un mic dejun rapid şi simplu - o plăcere dulce-picantă!
Alte retete de creme şi gemuri bio
26-05-2019
Salata de vinete bio
4 porţii Timp de preparare: 45 min Preparare: Vânăta se înţeapă cu o furculiţă [...]
19-05-2019
Sos de Tahin cu pătrunjel bio
Timp de preparare: 10 min Preparare: Se toacă toate ingredientele într-un blender [...]