Reteta Briose cu nucă
retete prăjituri bio
- 200g faina de grau Tip 1050
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 100g margarină Prima RAPUNZEL
- 4 caise soft RAPUNZEL
- 80g zahăr din trestie RAPUNZEL RAPADURA
- un vârf de cuţit de sare
- 100g pasta amestec din 4 feluri de nucă RAPUNZEL
- stafide
- 1 ou
- glazură de ciocolată amăruie sau de ciocolată cu lapte
Preparare:
Încingeţi cuptorul la 190°C. Amestecaţi faina si praful de copt. Margarină se adaugă în bucăţi mici şi se frământă. Se taie caisele, se adaugă zahărul din trestie, gemul amestec şi se omogenizează bine. Se bate oul şi se frământă totul. Aluatul se toarnă în hârtiile pentru brioşe sau în nişele unei tăvi speciale de brioşe, care trebuie unse în prealabil. Brioşele se coc 15-20 min. până se rumenesc. Se ung apoi, după gust, cu glazură de ciocolată amară sau de ciocolată cu lapte integral sau se decorează cu nuci sau fructe uscate.
Alte retete de prăjituri bio
10-08-2020
Tort bio in stil Linzer
Timp de preparare: aprox. 20minute Dificultate: usor de preparat Framantati faina, migdalele [...]
24-01-2019
Placinta bio de mere cu faina de migdale si cocos
Detalii: timp de preparare: 15 minute timp de coacere: 30 minute faran gluten Mod de [...]