Reteta Bruschete bio cu măsline şi chili
retete aperitive bio
- 4 felii de pâine ciabatta
- 100 g măsline Kalamata
- 1 ardei iute mediu
- 1 linguriţă Crema di Peperoncino bio, foarte iute
- 1/2 pătrunjel buchet
- 1 ceapă
- 3 linguri de ulei de măsline din Creta PDO, extra-virgin
- o linguriţa sare de mare Atlantic
- piper negru bio proaspăt măcinat
- puţin ulei de citrice
- un sfert de lămâie bio
2 porţii
Timp de preparare: 15 min
Preparare:
Pentru iubitorii de măsline ca mine, un vis. Măsline sunt gustos de picante, iar în combinaţie cu ardeiul iute, coaja de lămâie şi pătrunjelul verde sunt foarte aromate. Vom începe meniul nostru de Crăciun cu o reţetă mediteraneană clasică.
Se scot sâmburii din măslinele bio (măslinele cu sâmburi au mai multă aromă) şi se taie în bucăţi mai mari. Ardeii iuţi se taie în jumătate, se scot seminţele şi se taie apoi în fâşii subţiri. Se curăţă ceapa, se taie în jumătate şi apoi se toacă foarte fin. Se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt.
Radeţi coaja de la un sfert de lămâie bio. Se amestecă măslinele cu ardeiul iute, pătrunjelul, crema di pipperoni, coaja de lămâie, ceapa şi uleiul de măsline şi se condimentează cu sare de mare si piper.
Feliile de pâine ciabatta se aşează pe o hârtie de copt. Amestecul de măsline se întinde pe pâinea ciabatta şi se coace la 200°C timp de aproximativ 10 minute. După coacere se presară cu puţin ulei de citrice şi se decorează cu frunze de pătrunjel.
Alte retete de aperitive bio
23-09-2022
Limonadă bio cu grapefruit
Aduceți sucul de grapefruit cu zahăr din trestie de zahăr la fierbere pentru scurt timp [...]
09-01-2022
Mufins cu ovaz bio
Mod de preparare Mufins cu ovaz bio. Preincalziti cuptorul la 180C. Amestecati laptele de migdale [...]