Reteta Burger de fasole neagra si cartofi prajiti
retete feluri principale bio
- 500g fasole neagra Rapunzel
- 10 cartofi taiati
- ulei de masline Kreta P.G.I. Extra virgin
- sare de mare Rapuzel
- piper negru macinat
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 ardei rosu tocat
- 1 catel de usturoi tocat marunt
- 1/2 lingurita chimen
- 2g fulgi de chilii
- 70g pesmet
- 2 linguri faina
- 2 linguri maioneza vegana
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura mustar
- 1/2 coriandru tocat
Timp de preparare: 40 min
Timp de inmuiere fasole: peste noapte
Timp de fierbere fasole: cca. 1,5 ore
Mod de preparare: boabele de fasole se lasa la inmuiat peste noapte, dupa care se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj.
Se incalzeste cuptorul la 220*C. Cartofii taiati, se amesteca cu ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se pun intr-o tava si se introduc in cuptorul incins aprox. 25 min.
Se pune ulei intr-o tigaie se incinge dupa care se caleste ceapa pana capata un aspect sticlos. Se adauga ardeiul , usturoiul, se lasa 10 min dupa care se adauga chimen , fulgi de chilii si se prajesc putin. Se ia tigaia de pe foc si se adauga fasolea care se zdrobeste cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi. Peste acest amestec se pune maioneza, suc de lamaie, mustar si se condimentaeaza cu sare si piper. Se face un amestec de pesmet cu faina si se condimenteaza puternic cu sare si piper.
Se umezesc mainile, dupa care se ia din amestecul cu fasole si se aduce compozitia sub forma unui burger care se tavaleste prin amestecul de pesmet. Produsul obtinut se prajeste in ulei , intr-o tigaie pe fiecare parte circa 2-3 min. Se scot de la prajit si se aseaza pe o hartie absorbanta. Se servesc cu coriandru si felii de lamaie.
Alte retete de feluri principale bio
02-01-2022
Pene de cartofi cu quark de ierburi bio
Pentru a prepara Pene de cartofi cu quark de ierburi bio urmati etapele urmatoare: Preincalziti [...]
28-11-2021
Spaghete bio cu sos de nuci
Preparare: Orezul bio se fierbe conform indicaţiilor de pe pachet. Pentru sos: se curăţă ceapa [...]