Reteta Focaccia picantă bio
retete aperitive bio
- 600g de făină de şpelta (alac) sau de grâu tip 1050
- 1 linguriţă de sare de mare RAPUNZEL
- 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin RAPUNZEL
- 42g drojdie proaspătă RAPUNZEL (1 cub)
- 450ml apă călduţa
- maslime Kalamata RAPUNZEL
- frunze de rozmarin organic
- feta (brânză telemea de oaie)
- sare de mare RAPUNZEL
- ulei de măsline bio RAPUNZEL pentru stropit deasupra
Preparare:
Puneţi făina bio pe suprafaţa de lucru şi faceţi un gol în mijloc. Presăraţi sare pe margine deasupra, stropiţi cu ulei de măsline bio, sfărâmaţi drojdia şi puneţi-o în adâncitură. Apă călduţă se amestecă treptat cu făina ecologica. Se omogenizează până obţinem un aluat şi se frământă aproximativ 10 minute pe suprafaţa de lucru.
Aluatul se acoperă şi se lasă 1 oră la dospit. Încingeţi cuptorul la 250oC. Împărţiţi aluatul în porţii de 40-50 g şi formaţi cu mâna lipii de aprox. 5 mm grosime. Se presară după gust fie cu măsline tocate, frunze de rozmarin organic, cubuleţe de feta sau cu toate cele trei ingrediente asociate şi se presară cu sare. Se dă la cuptor. Focaccia se coace până devine crocantă.
Timpul de coacere: 5-8 minute la 250°C
Sfat: Se stropeşte cu ulei de măsline înainte de servire.
Alte retete de aperitive bio
23-09-2022
Limonadă bio cu grapefruit
Aduceți sucul de grapefruit cu zahăr din trestie de zahăr la fierbere pentru scurt timp [...]
09-01-2022
Mufins cu ovaz bio
Mod de preparare Mufins cu ovaz bio. Preincalziti cuptorul la 180C. Amestecati laptele de migdale [...]