Reteta Lapte de năut cu ulei de nucă bio
retete băuturi bio
Pentru aproximativ 1,5 L
- 100g Rapunzel Chana Dal, năut jumătati
- 300ml apă, pentru gătit
- 1 linguriță Rapunzel Bourbon Vanilie bio
- 2 Rapunzel sirop de flori de nucă de cocos bio
- 2 linguri ulei de nuca bio sau ulei de migdale Rapunzel, nativ
- 700 ml – 1 l apă, pentru amestecare
Pregătiți Dal-ul în conformitate cu instrucțiunile pachetului. Odată ce năutul este moale, adăugați la un blender cu apă, vanilie, sirop de flori de nucă de cocos și ulei de nucă sau ulei de migdale și amestecați până când se obține textura dorită. Pentru laptele gros, se mai adaugă mai puțină apă pentru a subția mai multă compozitia. Uleiul de nucă sau uleiul de migdale oferă un gust fin și împiedică separarea laptelui în frigider.
Laptele poate fi, de asemenea, făcut fără ulei. Pur și simplu trebuie să fie scuturat pentru scurt timp înainte de a bea. Dacă este necesar, laptele poate fi filtrat printr-o sită sau o cârpă, astfel încât să devină și mai fin. Laptele poate fi păstrat în frigider timp de până la 4 zile.
Indiciu: uleiul de migdale are un gust foarte bland. Dacă vă place aroma tipică de nucă, atunci sunteți bineveniți să utilizați ulei de nucă.
Alte retete de băuturi bio
28-02-2023
Smoothie cu cânepă de nucă de cocos bio
Tăiați banana în bucăți grosiere. Adăugați ingredientele rămase în blender și [...]
29-06-2023
Limonadă biop cu castravete cu ghimbir și lămâie proaspăta
Tăiați grosier castraveții și puneți deoparte câteva felii suplimentare pentru ornat. [...]