Reteta Legume asiatice cu lapte de cocos si orez aromat
retete feluri principale bio
- 250g orez alb Basmati Rapunzel
- 375ml supa clara Rapunzel
- 1 ardei gras rosu
- ½ varza chinezeasca= circa 200 g
- 1-2 morcovi
- 1 bucatica de ghimbir
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de ulei de susan Rapunzel
- 200-250ml lapte de cocos Rapunzel
- 50g sfaramatura de caju
- Sare de mare Rapunzel
- pudra de curry
Pentru 2 persoane
Timp de preparare: 30 minute
Modalitate de preparare:
1.Bucatelele de caju se prajeste fara ulei intr-o tigaie dupa care se pune deoparte.
2.Ardeiul si varza se taie in fasii, iar morcovii se taie betigase. Ghimbirul si usturoiul se curata, apoi se toaca marunt.
3.Se pune ulei la incins intr-un wok sau o tigaie adanca si se adauga ardeiul si morcovul si se lasa la calit circa 5-10 minute dupa care se adauga usturoiul si ghimbirul. Se adauga si varza si se soteaza pentru scurt timp. Se asezoneaza apoi cu curry si se stinge cu laptele de cocos. Se condimenteaza cu un praf de sare.
4.Orezul Basmati se aduga in zeama ramasa de la legume si se lasa la fiert pentru 15 minute la o temperatura joasa. Peste legume se presara caju-ul prajit si se servesc alaturi de orez.
Tipp: din varza care va ramane se poate face in ziua urmatoare o salata delicioasa: Simplu, doar cu o mica salota, 1 lingura de iaurt natural, 2-3 linguri de lapte de cocos, otet balsamic de mar, sare, piper si eventual niste nuci maruntite.
La fel de bine merge si cu morcov ras.
Alte retete de feluri principale bio
02-01-2022
Pene de cartofi cu quark de ierburi bio
Pentru a prepara Pene de cartofi cu quark de ierburi bio urmati etapele urmatoare: Preincalziti [...]
28-11-2021
Spaghete bio cu sos de nuci
Preparare: Orezul bio se fierbe conform indicaţiilor de pe pachet. Pentru sos: se curăţă ceapa [...]