Reteta Negrese cu mousse de ciocolată albă
retete prăjituri bio
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 180g unt
- 240g ciocolată amăruie nobilă (70 % cacao) RAPUNZEL
- 350g de zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL
- 180g făină
- 50g sâmburi de nucă (Paranuss) RAPUNZEL, tocaţi în bucăţi mari
- 50g nucă tocată în bucăţi mari RAPUNZEL
- 1 vârf de cuţit sare de mare RAPUNZEL
Pentru mousse-ul de ciocolată:
- 150ml smântână
- 50g ciocolată albă RAPUNZEL
- bucăţele de nucă de cocos
Preparare:
Tava se tapetează cu hârtie pergament. Ciocolata şi untul se topesc pe o baie de aburi, apoi se lasă la răcit. Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul şi se adaugă treptat făina şi sarea. Se adaugă cu grijă compoziţia de ciocolata răcită şi nucile. Se întinde aluatul pe tava de copt şi se coace aproximativ 15 minute, până când partea de sus este uşor crocantă.
Pentru mousse-ul din ciocolată albă se topeşte frişca împreună cu bucăţelele de ciocolata albă. Mousse-ul se lasă la răcit, iar după 1 oră se amestecă cu blenderul de mână până obţinem o cremă. Negresele răcite se servesc cu mousse de ciocolată albă.
Alte retete de prăjituri bio
19-12-2021
Biscuiti cu migdale bio, fulgi de nea
Mod de preparare : cca. 90 bucati Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga [...]
05-09-2021
Aluat fraged bio pentru tarte si placinte
Mod de preparare: Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se [...]