Reteta Placinta bio de mere cu faina de migdale si cocos
retete prăjituri bio
pentru o tava cu aproximativ 20 bucati
Pentru aluat:
- 125g unt
- 4 oua
- 100g zahar de flori de cocos Rapunzel
- 1 varf de cutit de sare de mare Atlantic Rapunzel
- 50g faina de cocos Rapunzel
- 100g faina de faina de migdale Rapunzel
- 1/2 lingurita de faina din samburi de roscove Rapunzel
- 1 lingurita de pudra vanilie Bourbon Rapunzel
- 1 lingurita de scortisoara macinata
Pentru partea de sus
- 4 mere
- 1 lamaie stoarsa
- 1 lingura de zahar de flori de cocos Rapunzel
- 50g de felii de migdale Rapunzel
Detalii:
timp de preparare: 15 minute
timp de coacere: 30 minute
faran gluten
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pune hartie de copt intr-o tava. Untul se pune intr-un vas si se topeste dupa care se lasa sa se raceasca. Se taie marul in felii dupa care se adauga sucul de la o lamaie si lingura de zahar si se amesteca. In alt vas se amesteca fainile, cu vanilia si scortisoara.
Pentru aluat se adauga restul de zahar , ouale , sarea si se mixeaza cu ajutorul unui mixer timp de 5 minute pana cand masa obtinuta devine cremoasa. Se adauga untul topit si se amesteca in continuare. Se adauga si amestecul de faina dupa care se obtine un aluat care se toarna in tava . Peste aluat se adauga merele , zaharul de flori de cocos si feliile de migdale dupa care se introduce in cuptorul incalzit 30-35 minute pana cand aluatul devine maro auriu. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca si se taie in bucatele.
Alte retete de prăjituri bio
19-12-2021
Biscuiti cu migdale bio, fulgi de nea
Mod de preparare : cca. 90 bucati Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga [...]
05-09-2021
Aluat fraged bio pentru tarte si placinte
Mod de preparare: Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se [...]