Reteta Prăjitură cu ciocolată
retete prăjituri bio
- 3 ouă
- 150g ciocolată cu lapte integral RAPUNZEL
- 175g unt
- 100g zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL
- 3 gălbenuşuri de ou
- 175g beţigaşe de migdale RAPUNZEL
- 100g migdale măcinate RAPUNZEL
- 150g curmale fără sâmburi RAPUNZEL
- 250ml de apă clocotită cu 2 linguri de zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL
Preparare:
Încingeţi cuptorul la 170oC. Curmalele se toacă mărunt şi se fierb aproximativ 3 minute în apă cu zahăr. Se scurge apa. Se toacă migdalele în bucăţi mari şi se rumenesc fără ulei într-o tigaie.
Ciocolata şi untul se topesc pe o baie de aburi. Gălbenuşurile ou şi zahărul se bat până obţinem o compoziţie pufoasă. Se adaugă migdalele (beţigaşele şi cele măcinate), precum şi curmalele. Totul se omogenizează foarte bine şi se amestecă încet în compoziţia cu ciocolată.
Aluatul se pune într-o tavă Springform unsă în prealabil şi se coace aprox. 50 de minute. Alternativ, puteţi utiliza şi cutii mici pentru tartă.
Alte retete de prăjituri bio
19-12-2021
Biscuiti cu migdale bio, fulgi de nea
Mod de preparare : cca. 90 bucati Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga [...]
05-09-2021
Aluat fraged bio pentru tarte si placinte
Mod de preparare: Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se [...]