Reteta Tortteles cu crema Samba bio
retete deserturi bio
Pentru baza:
- 150g faina de grau bio
- 100g margarina vegetala
- 60g zahar cristallino ecologic
- 1/2 lingurita praf de copt bio
- 1 praf de sare de mare Rapunzel
- 15 cacao pudra Rapunzel
- 2 linguri bautura vegetala sau lapte de vaca
Pentru crema Samba:
- 300ml frisca sau frisca vegana de soia
- 200g Rapunzel Samba cu alune de padure bio sau Samba Dark
- 1/2 lingurita vanilie Bourbon Rapunzel
Pentru Topping:
- fructe de sezon
- picaturi de ciocolata Rapunzel
Preparare desert delicios cu crema Samba rapunzel bio.
Incepeti prin a preincalziti cuptorul la 170C.
Pentru baza: Se amesteca toate ingredientele pentru baza, dar fara cacao, cu un mixer. Injumatatiti aluatul. Framantati cacaoa si 2 linguri de lapte intr-o jumatate de aluat.
Asezati hartiile pentru briose in forma de copt pentru briose si folositi degetele pentru a apasa aluatul in forme. Ar trebui sa fie plat si doar la margine putin mai ridicat. Coaceti la cuptor la 170 C timp de aproximativ 15 minute pe raftul din mijloc. Lasati sa se raceasca si indepartati cu grija hartia.
Pentru crema de samba:
Bate frisca sau frisca de soia si adauga vanilie Bourbon. Incalzeste usor samba intr-o baie de apa – pana cand este lichida. Lasati Samba sa se raceasca putin si imparte-o cu grija in frisca. Apoi puneti crema de samba in frigider timp de aproximativ 15 minute. Folositi o punga pentru distribuirea cremei. In final, ornamentati cu picaturi de ciocolata si fructe de sezon.
Alte retete de deserturi bio
30-01-2022
Batoane cu unt de arahide
Urmariti etapele intocmai pentru a prepara batoanele bio cu unt de arahide. Preincalziti cuptorul [...]
14-11-2021
Strudel cu mere bio
Toate ingredientele pentru aluat se prelucrează până obţinem o masă uniformă, care se [...]