Reteta Rulada bio cu pesto, rosii si masline
retete aperitive bio
pentru 4-6 persoane
- 500 g făină de şpelta bio (alac ecologic) tip 630
- 1/2 linguriţă sare de mare RAPUNZEL
- 2 linguri condimente bio pentru Pizza/Pasta
- 1 lingură ulei de măsline extra+virgin RAPUNZEL
- 250 ml apă călduţă
- 1 cub de drojdie bio RAPUNZEL
pentru umplutură:
- 1 borcan Pesto bio Siciliano RAPUNZEL
- 1 borcan mic de tomate uscate în ulei de măsline de la RAPUNZEL
- 1 borcan de felii de măsline RAPUNZEL
- nişte brânză pentru paste
Preparare:
Drojdia bio se dizolvă în apă călduţă, se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă. Toate ingredientele se amestecă cu paletele pentru aluat de la mixer. Frământăm un aluat de consistenţă medie, îl acoperim şi îl lăsăm 1 oră la dospit. Apoi întindem aluatul sub forma unui dreptunghi (40 x 30 cm) pe suprafaţa de lucru tapetată cu faină.
Se scurg roşiile uscate şi feliile de măsline, se taie în bucăţi mici şi distribuie pe pesto. Se presară cu brânză pentru paste, se rulează şi se aşează într-o tavă pe o hârtie de copt, cu locul de îmbinare în jos.
Se coace 30 de minute la 200°C.
Are un gust foarte bun cald, dar şi rece.
Se poate congela foarte bine.
Cum se utilizează pesto - sfaturi:
Pentru a obţine rapid o cremă de uns pe pâine: se amestecă crema de brânză Rapunzel cu pesto
Pentru diversificarea sosului pentru salte: adăugaţi 1 linguriţă de pesto în dressing.
Alte retete de aperitive bio
23-09-2022
Limonadă bio cu grapefruit
Aduceți sucul de grapefruit cu zahăr din trestie de zahăr la fierbere pentru scurt timp [...]
09-01-2022
Mufins cu ovaz bio
Mod de preparare Mufins cu ovaz bio. Preincalziti cuptorul la 180C. Amestecati laptele de migdale [...]