Reteta Salata de vinete bio
retete creme şi gemuri bio
- 1 vânătă mare
- 1/2-1 linguriţă de pastă de condimentat cu usturoi bio RAPUNZEL
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin RAPUNZEL
- 2 linguri Tahin (gem de susan) RAPUNZEL
- sare de mare RAPUNZEL
- piper, proaspăt măcinat
- 15 măsline bio violete Kalamata RAPUNZEL
- pătrunjel sau rucola
4 porţii
Timp de preparare: 45 min
Preparare:
Vânăta se înţeapă cu o furculiţă şi se coace 30 de minute la 250°C pentru. Vânăta răcită se taie pe lungime în jumătate şi se scoate miezul cu o linguriţă. Se adaugă pasta de usturoi, sucul de lămâie, 1 lingură de ulei de măsline şi gemul se susan Tahin. Tocaţi totul fin cu un blender de mână.
Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă în frigider aproximativ 30 de minute.
Înainte de servire, faceţi un gol mic în mijloc şi umpleţi-l cu uleiul de măsline rămas. Marginile se decorează cu măsline şi cu pătrunjel tocat sau rucola tocată.
Se potriveşte excelent cu lipie sau sticksuri de legume.
Timp de pregătire: cu timpul de coacere, dar fără cel de răcire, este de aproximativ 45 de minute.
Alte retete de creme şi gemuri bio
19-05-2019
Sos de Tahin cu pătrunjel bio
Timp de preparare: 10 min Preparare: Se toacă toate ingredientele într-un blender [...]
10-07-2017
Pâine ţărănească cu cremă din gem amestec
2 porţii Preparare: Ridichile se taie felii, se presară cu sare şi piper şi se marinează [...]