Reteta Strudel cu mere bio
retete deserturi bio
Pentru aluat:
- 200g făină bio
- 1 ou
- 50 ml apă călduţă
- 1 strop de otet bio RAPUNZEL
- 1 praf de sare
- 1 lingură de ulei de soia
Pentru umplutură:
- 2-3 linguri pesmet
- 800g mere, decojite şi tăiate în felii subţiri
- 3 linguri de zahăr cu scorţişoară bio
- 3 linguri cremă de brânză cu smântână
- 3 linguri pasta de alune bio RAPUNZEL
- unsoare cocos bio RAPUNZEL pentru uns tava
- 1 gălbenuş de ou
- zahăr pudră pentru pudrat la final
Toate ingredientele pentru aluat se prelucrează până obţinem o masă uniformă, care se lasă 30 de minute acoperită în frigider.
Apoi întindeţi aluatul foarte subţire, pe o faţă de masă pudrată cu făină şi presăraţi-l cu pesmet.
Feliile de mere se amestecă cu zahăr cu scorţişoară, cremă de brânză, gem de alune şi stafide. Umplutura cu mere se pune în mijlocul aluatului şi se distribuie uniform. Se lasă o margine subţire, care va fi împăturată deasupra umpluturii. Plăcinta se rulează prin ridicarea feţei de masă şi se aşează în tava unsă în prealabil.
Bateţi gălbenuşurile de ou cu puţină apă şi ungeţi ştrudelul.
Coaceţi aprox. 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C. Presăraţi cu zahăr pudră înainte de servire.
Ştrudelul cu mere se serveşte cald sau rece, cu sos de vanilie.
Timp de preparare: 1 oră şi 30 minute
Alte retete de deserturi bio
30-01-2022
Batoane cu unt de arahide
Urmariti etapele intocmai pentru a prepara batoanele bio cu unt de arahide. Preincalziti cuptorul [...]
23-01-2022
Tortteles cu crema Samba bio
Preparare desert delicios cu crema Samba rapunzel bio. Incepeti prin a preincalziti cuptorul la [...]