Reteta Supă bio de linte cu morcovi
retete supe bio
- 200g morcovi
- 1 portocală
- 3 linguri de linte roşie RAPUNZEL
- 1 haşmă
- 1 linguriţă ulei de măsline RAPUNZEL
- 1-2 linguriţe praf curry, nu foarte iute
- 500ml suc de morcovi
- 2 linguriţe supă de legume RAPUNZEL
- piper proaspăt măcinat
- sare de mare cu iod şi fluor RAPUNZEL
- 2 linguri de inele de ceapă verde
2 porţii
Preparare:
Se curăţă morcovii şi se taie cubuleţe. Se curăţă portocala de coajă şi se taie file: fileurile se taie între membrane şi se captează sucul.
Se pune lintea într-o strecurătoare şi se clăteşte. Se curăţă haşmele şi se taie mărunt. Cuburile de haşme se călesc în ulei până când devin sticloase, se adăugă curry şi se mai călesc puţin. Apoi se adaugă sucul de morcovi. După aceea se adaugă lintea, morcovii cubuleţe şi supa bio de legume şi se pune la fiert. Se fierbe totul la foc mic în oala puţin deschisă, până când morcovii şi lintea sunt moi.
Se adaugă feliile de portocale şi sucul de portocale. Eventual se mai adaugă puţină apă. Supă se condimentează cu sare de mare şi piper după gust. Se serveşte garnisită cu inele de ceapa verde.
Timp de preparare: 20 min
Alte retete de supe bio
12-12-2021
Curry bio cu linte si dovleac
Mod de preparare: Un curry fin şi echilibrat cu linte, proaspăt şi uşor, cu accente picante Se [...]
19-08-2020
Supa bio exotica cu cartofi
Curatati cartofii, ceapa, merele si le taiati in bucatele mici. Încălziți uleiul [...]