Reteta Supă de legume cu găluşte din pesto roşu şi verde
retete supe bio
- 250ml lapte
- 60g unt
- 100g griş din şpelta RAPUNZEL (ca alternativă la grişul de grâu sau de Kamut)
- 1 ou
- 1 gălbenuş de ou
- 1 1/2 linguri de Pesto Rosso RAPUNZEL
- 1 1/2 linguri Pesto Siciliano RAPUNZEL
- sare cu plante RAPUNZEL, nucşoară
- 2 cuburi de supă de legume RAPUNZEL
- 1 l de apă
- 80g beţigaşe de morcovi
- 80g fâşii de praz
- pătrunjel sau arpagic tocat
4 porţii
Preparare:
Se dă laptele în clocot, se topeşte untul în el şi apoi se adaugă grişul în ploaie. Amestecăm până când obţinem o masă foarte vâscoasă. Aluatul de griş se toarnă într-un castron, se amestecă rapid oul şi gălbenuşul în compoziţie.
Compoziţia se împarte în jumătate şi se adaugă în prima jumătate 1 1/2 linguri de Pesto Rosso, iar în a doua Pesto Mediterraneo. Eventual mai condimentaţi apoi cu sare cu plante şi nucşoară.
Supa de legume se fierbe conform indicaţiilor de pe ambalaj. Beţigaşele de morcovi şi de praz se fierb până se înmoaie.
Formaţi găluşte mici de griş şi puneţi-le în supa de legume clocotindă.
Găluştele se lasă 5 minute în supă pentru a se umfla. Se rafinează cu pătrunjel sau arpagic tocat şi se serveşte pe farfurii preîncălzite.
Timp de preparare: 30 minute
Alte retete de supe bio
12-12-2021
Curry bio cu linte si dovleac
Mod de preparare: Un curry fin şi echilibrat cu linte, proaspăt şi uşor, cu accente picante Se [...]
19-08-2020
Supa bio exotica cu cartofi
Curatati cartofii, ceapa, merele si le taiati in bucatele mici. Încălziți uleiul [...]