Reteta Tarta bio cu ciocolata cu capsuni
retete prăjituri bio
Ingrediente pentru blat:
- 200g Curmale bio Deglet Nour Rapunzel, taiate mic
- 100g migdale bio, prajite, macinate
- 100g fulgi bio de ovaz mici Rapunzel
- 2 linguri ulei de cocos bio virgin Rapunzel, incalzit si topit
- 4 linguri apa
- 1 lingura de cacao bio cu zahar din flori de cocos Rapunzel
Pentru umplutura de capsuni si cocos:
- 70g pasta de cocos bio Rapunzel
- 70g pasta de caju bio
- 40g zahar din flori de cocos bio Rapunzel
- 2 lingurite faina de roscove bio Rapunzel
- 200g capsuni proaspete sau congelate
Mai este nevoie si de:
- 100g capsuni proaspete sau congelate
- 1 lingura de cocos ras Rapunzel
- Optional: 150g de smantana cu branza dubla
Preparare:
Framantati curmalele cu restul de ingrediente pentru baza cu carligul pentru aluat al mixerului manual sau in mixer pana cand aluatul incepe sa se lipeasca. Ungeti o tava pentru tarta si intindeti aluatul cu degetele pe baza si pe margine si apasati ferm. Se coace la cuptor timp de 15 minute fara a se preincalzi pe raftul central la 160C ( caldura sus/jos) si apoi se lasa sa se raceasca.
Intre timp, amestecati ingredientele pentru toppingul de nuca de cocos si capsuni, piure (pentru capsuni decongelate fara suc) si apoi lasati sa stea cel putin 10 minute. Se intinde uniform crema de branza pe baza racita si se intinde deasupra toppingul de nuca de cocos si capsuni. Aranjati decorativ capsunile ramase si nuca de cocos rasa pe tarta.
Alte retete de prăjituri bio
19-12-2021
Biscuiti cu migdale bio, fulgi de nea
Mod de preparare : cca. 90 bucati Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga [...]
05-09-2021
Aluat fraged bio pentru tarte si placinte
Mod de preparare: Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se [...]