Reteta Tort cu alune bio
retete deserturi bio
- 250g alune de pădure prăjite şi măcinate
- 200g de zahar de trestie
- 6 ouă
- 1 lămâie
- 1 vârf de cuţit sare de mare RAPUNZEL
- zahăr pudră pentru pudrat la urmă
Timp de preparare: 15 min
Preparare:
Sâmburii de alune bio măcinaţi se amestecă cu coaja rasă şi cu sucul de la o lămâie. Se separă ouăle, iar gălbenuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Apoi adăugăm cu atenţie amestecul de nuci bio. Adăugăm un praf de sare în albuşuri, iar apoi le batem spumă şi le punem în compoziţia cu alune.
Tapetăm fundul unei tăvi Springform (26 cm) cu hârtie de copt, turnăm compoziţia în tigaia Springform şi netezim suprafaţa.
Încingeţi cuptorul la 175°C, iar apoi coaceţi tortul 45 de minute.
Tortul răcit se presară cu zahăr pudră.
Alte retete de deserturi bio
30-01-2022
Batoane cu unt de arahide
Urmariti etapele intocmai pentru a prepara batoanele bio cu unt de arahide. Preincalziti cuptorul [...]
23-01-2022
Tortteles cu crema Samba bio
Preparare desert delicios cu crema Samba rapunzel bio. Incepeti prin a preincalziti cuptorul la [...]