Reteta Tort cu alune
retete deserturi bio
- 250g alune de pădure prăjite şi măcinate
- 200g de zahar de trestie
- 6 ouă
- 1 lămâie
- 1 vârf de cuţit sare de mare RAPUNZEL
- zahăr pudră pentru pudrat la urmă
Timp de preparare: 15 min
Preparare:
Sâmburii de alune bio măcinaţi se amestecă cu coaja rasă şi cu sucul de la o lămâie. Se separă ouăle, iar gălbenuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Apoi adăugăm cu atenţie amestecul de nuci bio. Adăugăm un praf de sare în albuşuri, iar apoi le batem spumă şi le punem în compoziţia cu alune.
Tapetăm fundul unei tăvi Springform (26 cm) cu hârtie de copt, turnăm compoziţia în tigaia Springform şi netezim suprafaţa.
Încingeţi cuptorul la 175°C, iar apoi coaceţi tortul 45 de minute.
Tortul răcit se presară cu zahăr pudră.
Alte retete de deserturi bio
15-07-2020
Desert bio cu nuca de cocos si afine bio
Pentru cocosul crocant, amestecați bine toate ingredientele și zdrobiți pe o foaie de copt [...]
22-07-2020
Desert stratificat cu bezea, piersica si gem de maracuja
Dificultate la preparare: uşor Timp de pregătire aproximativ 10 minute, timp de așteptare [...]