Reteta Tort bio in stil Linzer
retete prăjituri bio
Aluat fraged
- 150g faina bio
- 150g migdale macinate sau alune macinate bio
- 200g unt sau margarina
- 80g sirop de agave bio
- coaja de lamaie bio, rasa
- vanilie ecologica
Topping
- 2 borcane de dulceata de prune FruchtGarten
Timp de preparare: aprox. 20minute
Dificultate: usor de preparat
Framantati faina, migdalele macinate, untul si zahărul cu mixerul manual pentru a obitine un aluat neted. Se lasă învelit în folie la frigider pentru aproximativ 1 oră.
Intindeti aluatul subțire pe suprafața și așezați-l într-o tigaie(forma) unsa cu diametrul de 26 cm, trăgând marginile acestuia in sus. Puneți niște aluat deoparte pentru acoperit tortul.
Intindeti generos dulceata bio de prune peste aluat. Se întinde restul de aluat subțire, se taie în fâșii și se așează pe topping, în formă de zăbrele.
Coaceți la 180 de grade timp de 40-50 minute și apoi lăsați-l să se răcească bine.
Alte retete de prăjituri bio
19-12-2021
Biscuiti cu migdale bio, fulgi de nea
Mod de preparare : cca. 90 bucati Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga [...]
05-09-2021
Aluat fraged bio pentru tarte si placinte
Mod de preparare: Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se [...]