Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Tort cu crema de lamaie si sos de zmeura
retete prăjituri bio

Ingrediente

Pentru blat:

  • 300g migdale prajite Rapunzel
  • 70g curmale fara sambure Rapunzel (neindulcite cu sirop de glucoza)
  • 1 praf de sare de mare iodata Rapunzel
  • 1 lingurita cu varf vanilie Bourbon Rapunzel, macinata
  • 20g nectar de agave

Pentru crema:

  • 2 lamai bio
  • 110g unt de cacao Rapunzel
  • 500g gem de migdale alb Rapunzel
  • 100g gem de caju Rapunzel
  • 140g sirop de agave
  • 30g lecitina
  • 1 praf de sare de mare iodata Rapunzel

Pentru sosul de zmeura si topping:

  • 250g zmeura
  • 100g afine
  • 100g capsuni
  • 50g mure
  • 2 linguri sirop de agave

Modalitate de preparare:

 
Blat

Pentru prepararea blatului, se iau toate ingredientele, mai putin nectarul de agave si se amesteca cu un mixer pana cand migdalele se transforma in pudra. Se adauga si sucul de agave peste compozitie si se amesteca pana se obtine un aluat lipicios. Aceasta compozitie se pune intr-o forma de copt(Ø 23 cm, cu margini ridicate) in care se afla o foaie de copt, si se uniformizeaza cu mana.

 
Crema de lamaie

Pentru inceput lamaile se spala si se pun la uscat. Se rade coaja de la o lamaie, iar apoi se stoarce sucul de la ambele lamai(110 ml suc). Coaja si sucul de lamaie se amesteca cu cu blender.

Untul de cacao se lasa la topit in bain-marie, intr-o coala mica la foc mediu. Apoi se iau toate ingredientele necesare obtinerii cremei, se amesteca cu 300 ml apa si apoi se pun intr-un mixer puternic si se amesteca pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Crema astfel obtinuta, se intinde peste blat si se acopera cu foaia de copt, dupa care tortul se pune pentru circa 1 ora la congelator. Ulterior, acesta se lasa si peste noapte, acoperit, in frigider pana cand intreaga compozitie se intareste.

 
Topping

Fructele se curata si se spala bine apoi se lasa la scurs. Capsunile se taie in 4. 200 g de zmeura se amesteca cu nectarul de agave si se piseaza cu un blender, dupa care sosul obtinut se trece printr-o sita fina.

Tortul de lamaie se orneaza cu sosul de zmeura si cu restul fructelor. Se poate savura impreuna cu un Matcha-Latte.

 
Timp de preparare: circa 30 minute plus inca circa 12 ore timp de racire.

 
Sfatul lui Attila Hildmann: in functie de anotimp, este posibil ca un mix de fructe de padure congelate sa fie mai gustos decat varianta proaspata.

La aceasta reteta am folosit

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP
Unt de cacao bio dezodorizat
Pasta de caju bio

Alte retete de prăjituri bio

19-12-2021

Biscuiti cu migdale bio, fulgi de nea

Mod de preparare : cca. 90 bucati Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga [...]

05-09-2021

Aluat fraged bio pentru tarte si placinte

Mod de preparare: Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se [...]

DISCOUNT
2%
la comenzi
mai mari de 300lei
DISCOUNT
3%
la comenzi
mai mari de 500lei
DISCOUNT
4%
la comenzi
mai mari de 750lei
DISCOUNT
5%
la comenzi
mai mari de 1000lei

Retete bio Rapunzel

transport gratuit

Transport GRATUIT!
la comenzi mai mari de 200lei

livrare din stoc

Livrare din stoc
24/48 ore

Wir machen Bio aus Liebe.

smartart.ro