Certificari si proiecte | vezi toate
Hand In Hand HIH
RAPUNZEL
PIONIERI DIN 1974
HAND IN HAND (MÂNĂ ÎN MÂNĂ)
Ecologie şi comerţ corect
Producem bio din dragoste.
Ce este MÂNĂ ÎN MÂNĂ?
Programulde parteneriat „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“ îmbină ideea culturilor controlate biologic cucea a comerţului corect. Relaţiile de livrare garante şi de lungă durată oferăpartenerilor noştri noi şanse de viitor, iar clienţilor noştri o calitatebiologică înaltă.
RAPUNZELa început în 1987 cu un partener – cooperativa El Ceibo – iar astăzi numărulpartenerilor „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“ a crescut la 14. În cadrul unui comerţ corectprocurăm de la aceşti parteneri 11 materii prime.
Ocolaborare de încredere timp de mulţi ani, un schimb permanent, precum şivizitele personale şi un control durabil al calităţii garantează calitatea înaltăa produselor noastre. Verificarea efectuată de către inspectorii independenţiasigură în mod suplimentar această calitate.
Sigla „MÂNĂÎN MÂNĂ“, aparţinând firmei noastre, se găseşte pe toate produseleRAPUNZEL, ale căror materii prime provin într-o proporţie de cel puţin de 51%de la partenerii „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“. RAPUNZEL renunţă la această trimitere, încazul produselor care conţin sub 51% asemenea materii prime. Peste 80 deproduse RAPUNZEL poartă astăzi sigla „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“.
Înplus, RAPUNZEL sprijină din 1998, cu o sumă care depăşeşte 504.000 € (situaţiedin martie 2011), 122 de proiecte sociale şi ecologice din ţările de origine. Acestsprijin se desfăşoară prin intermediul fondului „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“, administrat decătre RAPUNZEL şi Deutsche Umwelthilfe (DUH – Asociaţia pentru sprijinireamediului).
Conform căror criterii lucrăm noi?
Criteriile„MÂNĂ ÎN MÂNĂ“ se orientează după liniile de ghidare privind echitatea socialăale IFOAM (o asociaţie umbrelă internaţională, ce reuneşte toate organizaţiilecare practică agricultura ecologică), precum şi după standardul SA 8000 (SocialAccountability) al SAI (Social Accountability International) şi după normele delucru nucleu ale ILO (International Labour Organization).
RAPUNZEL Naturkost garantează:
· raporturi comercialedirecte şi de lungă durată
· garanţia preluăriiproduselor
· preţuri corecte pentruproduse, peste preţul mediu convenţional de pe piaţă
· sprijin şi consiliere
· încurajarea proiectelorde interes social prin intermediul fondului HIH („MÂNĂ ÎN MÂNĂ“)
· urmărirea fluxuluimărfii (de la producător până la consumator)
· transparenţă privindactivitatea comercială în general
Partenerii noştri HAND IN HAND garantează:
· produse de calitate biologică
· salarii şi preţuri corecteplătite producătorilor
· asigurarea socială acolaboratorilor
· condiţii demne de muncă
· fără muncă forţată şifără muncă prestată de către copii
· urmărirea fluxuluimărfii
· transparenţă privindactivitatea comercială în general
Partenerii noşti HAND IN HAND
· ACHAL – sâmburi caju
Întreprinderede prelucrare cu aprox. 1.000 de agricultori ecologişti, India
· ANAPQUI – quinoa
Cooperativăformată din fermieri mici cu aprox. 900 de agricultori ecologişti de quinoa,Bolivia
· ASSUKKAR – zahăr integral din trestie RAPADURA
Plantaţieşi întreprindere de prelucrare a zahărului aparţinând familiei Ortuno, CostaRica, aprox. 130 de muncitori (toţi sunt angajaţi permanent)
· BURKINATURE – mango
Aprox.60 de fermieri cultivă mango şi îl usucă în 4 grupe de uscătoare, Burkina Faso
· CAMPESINO – nuci para (nuci braziliene)
Cooperativăcu 150 de membrii, Bolivia
· CEPICAFE – cafea arabică
Asociaţieumbrelă cu 92 de organizaţii de bază şi aprox. 2600 de producători de cafea,Peru
· CONACADO – cacao
Cooperativăproducătoare de cacao cu aprox. 6000 de fermieri ecologişti, RepublicaDominicană
CONACADO – Republica Dominicană
CEPICAFE – Peru
ASSUKKAR – Costa Rica
EL CEIBO – Bolivia
ANAPQUI – Bolivia
CAMPESINO – Bolivia
ITURBE – Paraguay
· EL CEIBO – cacao
Cooperativă formată din fermieri mici cu aprox. 1200 de agricultori ecologişti de cacao,Bolivia
· ITURBE – zahăr Cristallino din trestie
Cooperativăde fermieri cu aprox. 400 de agricultori ecologişti de trestie de zahăr şiîntreprindere de prelucrare a zahărului, Paraguay
· KAGERA COOPERATIVE UNION – Robusta Kaffee
Cooperativăformată din fermieri mici cu aprox. 15000 de producători de cafea bio, Tanzania
· PLANETA VERDE - zahăr integral din trestie RAPADURA
Plantaţieşi întreprindere de prelucrare a zahărului aparţinând familiei Baumgartner cuaprox. 165 de muncitori (dintre care 35 sunt angajaţi permanent, iar 130 întimpul recoltei); colaborează cu alte 4 ferme ecologice, Brazilia
· PROIECTUL SRI LANKA RAPUNZEL – cocos
Asociaţiede fermieri compusă din 8 familii, Sri Lanka
· SEKEM – susan
Fermă şi întreprindere de prelucrare, colaborare cu aproximativ 20 de fermieri pentrudemeter-Sesam, Egipt
· VIA VERDE – zahăr integral din trestie RAPADURA
Plantaţieşi întreprindere de prelucrare aparţinând familiei Micali cu aprox. 100 demuncitori (dintre care 10 sunt angajaţi permanent, iar 80-90 în timpulrecoltei), Brazilia
SEKEM – Egipt
ACHAL – India
PROIECTUL RAPUNZEL – Sri Lanka
BURKINATURE – Burkina Faso
KAGERA COOPERATIVE UNION – Tanzania
VIA VERDE – Brazilia
PLANETA VERDE - Brasilia
Maimulte informaţii legate de RAPUNZEL HAND IN HAND găsiţi în broşura noastrăinformativă sau la adresa de internet www.rapunzel.de.
Tipăritecologic pe hârtie 100% reciclabilă cu cerneală de tipar săracă în uleiuriminerale. Stereotipie fără chimicale şi fără apă. Energia electrică pentruprocesul de tipărire este produs prin forţa hidraulică. Producţia tipograficăeste neutră din punct de vedere climateric.