Reteta Cous-cous cu curmale şi sâmburi cashew
retete feluri principale bio
- 300g cous-cous RAPUNZEL
- 1 cub de supă RAPUNZEL
- 8 - 12 curmale fără sâmbure de la RAPUNZEL
- 1/2 legătură pătrunjel
- sucul şi coaja de la o lămâie
- 8-10 beţigaşe de ghimbir RAPUNZEL
- 60g sâmburi de cashew RAPUNZEL
- 4 linguri ulei de arahide RAPUNZEL
- sare de mare RAPUNZEL
- piper proaspăt măcinat
- 1 lingură unt
Timp de preparare: 10 min
Preparare:
Se dizolvă cubul de supă în 500 ml de apă, se fierbe supa, se toarnă peste cuşcuş, se amestecă bine cu o furculiţă şi se lasă la umflat aproximativ 10 minute.
Se taie curmalele în fâşii subţiri şi se toacă mărunt pătrunjelul. Se rade coaja de lămâie şi se stoarce sucul. Se toacă fin sâmburii de cashew, iar beţigaşele de ghimbir se taie în cubuleţe fine.
Într-o tigaie mare se încinge uleiul de arahide, se sotează cuşcuşul amestecând continuu, se amestecă şi sâmburii de cashew şi se prăjesc. Apoi se adaugă curmalele, pătrunjelul, ghimbirul cubuleţe şi coaja de lămâie şi se rumenesc în continuare.
Se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se rade unt pe cuşcuşul astfel pregătit.
Se serveşte cu iaurt simplu natural şi o salată proaspăta.
Sfat: Are un gust foarte delicios cu o salata de fructe, de exemplu: salată verde cu mere, mandarine sau portocale.
Alte retete de feluri principale bio
02-01-2022
Pene de cartofi cu quark de ierburi bio
Pentru a prepara Pene de cartofi cu quark de ierburi bio urmati etapele urmatoare: Preincalziti [...]
28-11-2021
Spaghete bio cu sos de nuci
Preparare: Orezul bio se fierbe conform indicaţiilor de pe pachet. Pentru sos: se curăţă ceapa [...]