Reteta Aluat fraged bio pentru tarte si placinte
retete prăjituri bio
pentru 6-8 tarte mici sau 2 tarte mari
- 250g faina bio de spelta
- 50g faina de fasole alba
- 200g grasime de cocos bio pentru prajit
- 1 lingurita de sare de mare Atlantic Rapunzel pentru un aluat condimentat sau 1 lingura de zahar Cristallino de zahar de trestie pentru un aluat dulce
- 80ml apa rece
Mod de preparare:
Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se taie in cubulete mici si se adauga peste faina mixandu-se in continuare. Aluatul este inca faramicios. Se adauga incet apa rece pana cand aluatul nu se mai sfarma dupa care se face o bila din aluat. Aluatul se poate prelucra imediat sau se introduce in frigider pentru a fi prelucrat mai tarziu.
Pentru a putea prelucra aluatul , acesta trebuie sa fie moale ca sa poata fi intins. Aluatul se pune pe o suprafata pe care in praelabil s-a presarat faina dupa care cu ajutorul unui sucitor se intinde aluatul pana la o grosime de 1cm, pentru tarte sau placinte etc. Inainte de a fi introdus in cuptor, aluatul se unge cu ulei de masline dupa care se coace aproximativ 15-20 minute pana devine maro auriu.
Detalii:
- timp de preparare: 15 min
- timp de coacere: 20 minute
- produs vegan, fara lactoza
- se prepara repede
- gustare
Alte retete de prăjituri bio
19-12-2021
Biscuiti cu migdale bio, fulgi de nea
Mod de preparare : cca. 90 bucati Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga [...]
16-08-2021
Tarta bio cu ciocolata cu capsuni
Preparare: Framantati curmalele cu restul de ingrediente pentru baza cu carligul pentru aluat al [...]