Reteta Banuti de ciocolata cu fructe uscate si nuci
retete deserturi bio
Ingrediente: pentru 13 bucati
Pentru banutul de ciocolata:
-
200 g glazura de ciocolata amaruie topita pe aburi Rapunzel
-
Optional: 1 ½ lingurita ulei de cocos nativ sau 3g de unt de cacao
Pentru topping:
-
fructe uscate, nuci si seminte dupa preferinta
-
1 lingurita de coaja de portocala fara zahar , cu varf Rapunzel
-
1 lingurita de coaja de lamaie fara zahar, cu varf Rapunzel
-
2 smochine fara samburi Rapunzel , taiate in fasii subtiri
-
1 lingura de felii de migdale Rapunzel
-
2 linguri de sfarmatura de caju Rapunzel
-
1 lingura seminte de canepa decojita Rapunzel
Detalii:
-
timp de preparare: 20 minute
-
timp de stat la frig: 2 ore
-
produs vegan, fara soia, lactoza, gluten
-
reteta pentru sarbatorile de Craciun
-
se pregateste repede
-
gustare
Mod de preparare:
Se aseaza hartie de copt intr-o tava. Se amesteca glazura topita cu zaharul de flori de cocos, vanilie si cu sarea. Optional se poate adauga ulei de cocos sau unt de cacao pentru a se obtine o structura mai cremoasa.Se taie aluatul in bucatele mici , se formeaza banuti peste care se pune o cireasa de ciocolata, cate o lingura de fructe uscate, nuci dupa care se introduce in frigider timp de minim 1 ora.
Alte retete de deserturi bio
15-07-2020
Desert bio cu nuca de cocos si afine bio
Pentru cocosul crocant, amestecați bine toate ingredientele și zdrobiți pe o foaie de copt [...]
22-07-2020
Desert stratificat cu bezea, piersica si gem de maracuja
Dificultate la preparare: uşor Timp de pregătire aproximativ 10 minute, timp de așteptare [...]