Reteta Batoane cu cocos si ciocolata
retete deserturi bio
Pentru 10 batoane de cocos:
- 300g chips-uri de cocos Rapunzel, tocate marunt intr-un blender
- 60g nectar de agave
- 1 praf de sare de mare iodata Rapunzel
- 90g ulei de cocos
Pentru glazura:
- 120g unt de cacao dezodorizat Rapunzel
- 120g gem de migdale alb Rapunzel
- 60g pudra de cacao degresata Rapunzel
- 60g nectar de agave
- 1 praf de sare de mare iodata Rapunzel
- 2 varfuri de cutit de vanilie macinata Bourbon
Pentru 2 persoane
Modalitate de preparare:
Chips-urile bio de cocos tocate se amesteca cu celelalte ingrediente pentru batoane si se maruntesc cu o furculita. Apoi se formeaza cu mana 10 batoane sub forma unor rigle. Se pun apoi pe o foie de copt si se depoziteaza timp de 10 minute la congelator pentru a se raci. Untul de cacao pentru glazura se pune la topit in bain-marie la 30-35 de grade.
Se ia apoi vasul in care se afla untul de cacao si se adauga si restul de ingrediente necesare pentru glazura si se amesteca cu un tel. Batoanele de cocos se scot din congelator si se pun pe un gratar de bucatarie. Sub gratar se aseaza o foaie de copt. Glazura se toarna peste batoane si se intinde pe toate partile cu o pensula. Pentru a obtine aspectul de valuri al glazurii de ciocolata, se poate folosi o lingura.
Batoanele glazurate se pun pe o foaie de copt si se introduc pentru inca 5 minute la congelator. Dupa aceea, acestea sunt numai bune pentru a fi savurate si pot fi depozitate in siguranta in frigider.
Timp de preparare: circa 30 minute
Timp de racire: circa 15 minute
Alte retete de deserturi bio
30-01-2022
Batoane cu unt de arahide
Urmariti etapele intocmai pentru a prepara batoanele bio cu unt de arahide. Preincalziti cuptorul [...]
23-01-2022
Tortteles cu crema Samba bio
Preparare desert delicios cu crema Samba rapunzel bio. Incepeti prin a preincalziti cuptorul la [...]