Reteta Curry bio cu linte si dovleac
retete supe bio
pentru 4 porţii
- 60 g ghimbir proaspăt
- 2 căţei de usturoi
- 1 dovleac Hokkaido mic (aproximativ 1 kg)
- 250g linte roşie bio RAPUNZEL
- 2 linguri ulei de arahide
- 1 linguriţă de sare de mare
- 2 linguriţe zahăr din trestie bio RAPUNZEL RAPADURA
- 3 - 4 linguriţe de praf de curry bio, nu foarte iute
- 800 ml de supă clară RAPUNZEL
- 1 lămâie
- 100g creme fraiche (sau iaurt)
- 1/2 - 1 linguriţă fulgi de chili bio
Mod de preparare:
Un curry fin şi echilibrat cu linte, proaspăt şi uşor, cu accente picante
Se curăţă ghimbirul şi usturoiul bio şi se taie cubuleţe. Dovleacul se taie în jumătate, se scot seminţele şi apoi se taie în 2 bucăţi de cm lăţime. Se spală lintea.
Încingeţi uleiul într-o tigaie, prăjiţi ghimbirul 2 minute, apoi adăugaţi usturoiul şi căliţi puţin totul. Adăugaţi dovleacul şi căliţi-l amestecând mai departe. Condimentaţi cu sare. Apoi se presară cu zahăr şi se amestecă în continuare până când zahărul se dizolvă. Se pun 2 linguriţe de praf de curry, se amestecă bine şi se stinge cu supa clară. Se adaugă lintea, se dă în clocot şi se fierbe încă 20 de minute într-o oală închisă.
Se rade coaja de lămâie bio şi se storc 2-3 linguri de suc. Se condimentează cu sare, praf de curry, suc de lămâie şi jumătate de coajă de lămâie. Se decorează cu creme fraiche şi se presară cu fulgi de chili şi restul de coajă de lămâie.
Alte retete de supe bio
19-08-2020
Supa bio exotica cu cartofi
Curatati cartofii, ceapa, merele si le taiati in bucatele mici. Încălziți uleiul [...]
05-08-2020
Gazpacho bio de tomate cu capsuni
Spalati toate legumele si fructele bio, dacă este necesar, miezul, coaja etc. Le taiati in bucati [...]