Reteta Gem de caise bio
retete creme şi gemuri bio
- 500g caise bio uscate şi tocate RAPUNZEL
- 800ml de ceai de fructe
- 2 lămâi, suc şi coaja
- 500g zahar gelifiantc 2:1
- 50g beţigaşe de migdale RAPUNZEL
- 1/2 linguriţă de praf de vanilie Bourbon RAPUNZEL
2 porţii
Rezultă aproximativ 4-5 borcane mici de gem.
Preparare:
Ceaiul de fructe se dă în clocot şi se lasă apoi puţin la răcit. Se toarnă cald peste cubuleţele de caise şi se lasă peste noapte la umflat. A doua zi tocăm cu un mixer bucăţelele de caise şi lichidul, până când obţinem o compoziţie fină. Din această cantitate rezultă aprox. 1200 g.
Compoziţia de fructe se amesteca cu zahărul Gelierzucker , coaja de lămâie şi sucul de lămâie. Beţigaşele de migdale se toacă mărunt şi se adaugă împreună cu scorţişoara.
Amestecul din zahăr şi fructe se dă în clocot şi se fierbe aproximativ 4 minute la foc mic. Se toarnă imediat în borcane cu capac.
Alte retete de creme şi gemuri bio
26-05-2019
Salata de vinete bio
4 porţii Timp de preparare: 45 min Preparare: Vânăta se înţeapă cu o furculiţă [...]
19-05-2019
Sos de Tahin cu pătrunjel bio
Timp de preparare: 10 min Preparare: Se toacă toate ingredientele într-un blender [...]