Reteta Pâine cu mere bio
retete mic dejun bio
- 300g măr uscat feliat
- 170g de zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 2 vârfuri de cuţit cardamom măcinat
- 2 vârfuri de cuţit de cuişoare
- puţină coajă rasă de lămâie
- 100g stafide Jumbo RAPUNZEL
- 100g smochine RAPUNZEL
- 300-350ml de suc de mere
- 100 g alune de pădure întregi RAPUNZEL
- 1 linguriţă praf de cacao RAPUNZEL
- 40ml suc de portocale sau rom
- 350g făină de grâu tip 1050
- 1 pliculeţ praf de copt
Preparare:
Inelele de mere se taie cu o seară înainte în bucăţi mici. Se amestecă cu smochinele tăiate fâşii, stafidele Jumbo, zahăr, condimente şi suc de mere şi se lasă acoperite peste noapte. A doua zi se adaugă nuci, cacao, suc de portocale sau rom, faină şi praf de copt. Compoziţia se frământă scurt şi energic. Se toarnă într-o tavă de cozonac unsă şi se coace la 200°C. În cazul în care suprafaţa devine prea maronie, vă rugăm, să o acoperiţi cu folie de aluminiu.
Timpul de coacere: 90 de minute la 200°C
Sfat: Variaţi aluatul de bază şi înlocuiţi cele 100 g de mere uscate cu pere uscate, iar sucul de mere înlocuiţi-l cu un suc mixt de mere şi pere. Pâinea de mere poate fi congelată şi dezgheţată cu uşurinţă, dacă doriţi.
Alte retete de mic dejun bio
16-01-2022
Terci cu hrisca bio
Se amesteca pasta de migdale bio cu apa, amesteand cu telul sau cu ajutorul unui mixer. Se ia [...]
26-09-2021
Clatite bio cu naut
Mod de preparare: Cu ajutorul unui tel se amesteca faina de naut bio cu apa, ceapa, chilii si [...]