Reteta Pizza vegana cu pesto bio
retete feluri principale bio
Pentru 4 persoane
Pentru aluat:
- 300g faina de spelta bio
- 3 linguri ulei de masline extra virgin Rapunzel
- ¼ litru de apa calduta
- 1 pachet drojdie bio Rapunzel (9 g)
- 1 lingura medie de sare de mare Rapunzel
Pentru topping:
- 1 ardei gras
- ½ zucchini(dovlecel)
- 4 linguri ulei de masline extra virgin Rapunzel
- Sare de mare Atlantic Rapunzel
- Piper negru bio
- 2 linguri pasta de tomate Rapunzel
- 4 linguri apa
- 1 lingura oregano proaspat tocat
- 2 linguri busuioc proaspat tocat
- 50 g anghinare in saramura
- 2 rosii, masline Amphissa Rapunzel
- 30 g rucola
- 30 g sfaramatura de caju bio Rapunzel
- 3 lingurite Pesto verde Rapunzel
Modalitate de preparare:
Aluatul de pizza
Faina de spelta, uleiul de masline, apa calduta si drojdia se adauga intr-un castron, se condimenteaza cu sare si se framanta bine cel putin 5 minute. Aluatul obtinut se acopera si se pune la dospit intr-un loc cald, timp de cel putin o ora. Apoi se presara putina faina peste aluat si se intinde.
Topping
Ardeiul gras se taie in fasii subtiri, iar dovlecelul se taie in felii subtiri. Se pun 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie la incalzit, se adauga apoi legumele si se soteaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Pasta de tomate se amesteca cu apa, sarea, piperul si o lingura de ulei de masline. Cu aceasta compozitie se unge blatul de pizza. Frunzele de oregano si cele de busuioc se toaca marunt. Apoi se presara peste aluatul de pizza. Anghinarele si rosiile se taie in felii subtiri. Mai intai se adauga rosile peste blatul de pizza dupa care se aseaza si legumele sotate, anghinarele si maslinele.
Pizza se pune in cuptorul preincalzit la 250° C si se lasa la copt circa 20 de minute. Caju-ul se taie marunt si se condimenteaza cu sare. Pesto se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline. Dupa ce pizza este scoasa din cuptor, se orneaza prima oara cu rucola, apoi se adauga Pesto, care se intinde pe toata suprafata, iar la final se presarea caju-ul.
Timp de preparare: circa 30 minute, timp necesar dospirii aluatului: cel putin 1 ora
Tipp: daca doriti sa preparati pizza intr-un timp mai scurt incercati blaturile de pizza Rapunzel gata pregatite- trebuie doar intinse si coapte si gata!
Alte retete de feluri principale bio
02-01-2022
Pene de cartofi cu quark de ierburi bio
Pentru a prepara Pene de cartofi cu quark de ierburi bio urmati etapele urmatoare: Preincalziti [...]
28-11-2021
Spaghete bio cu sos de nuci
Preparare: Orezul bio se fierbe conform indicaţiilor de pe pachet. Pentru sos: se curăţă ceapa [...]