Reteta Plăcintă cu prune
retete prăjituri bio
- 150g brânză de vaci
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei de floarea-soarelui uşor RAPUNZEL
- 75g de zahăr din trestie RAPUNZEL
- 1 pliculeţ zahăr vanilat RAPUNZEL
- 1 praf sare de mare RAPUNZEL
- 300g faina de grau
- 1 pliculet praf de copt
- aprox. 1500g prune
- 100g beţigaşe de migdale RAPUNZEL
Preparare:
Se scurge brânza de vaci. Se amestecă apoi cu lapte, ulei, zahăr brun, zahăr vanilat şi sare. Jumătate din cantitatea de făină se amestecată cu praful de copt şi se adaugă lingură cu lingură în aluat. Restul de făină se frământă în aluat. Încingeţi cuptorul la 200-250°C.
Aluatul se întinde pe o tavă unsă în prealabil cu ulei. Prunele înjumătăţite şi fără sâmburi se distribuie uniform deasupra aluatului. Beţigaşele de migdale se presară deasupra prunelor, iar prăjitura se coace 20-25 de minute.
Timpul de coacere: 20-25 de minute la 200-225°C
La aceasta reteta am folosit
Alte retete de prăjituri bio
19-12-2021
Biscuiti cu migdale bio, fulgi de nea
Mod de preparare : cca. 90 bucati Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga [...]
05-09-2021
Aluat fraged bio pentru tarte si placinte
Mod de preparare: Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se [...]