Reteta Salata cu humus bio
retete salate bio
pentru 2 portii
- 150g mix de leguminoase cu spelta
- 1l supa clara de legume
- 70g spanac spalat
- ½ castravete pentru salata taiat felii
- 1 morcov ras
- 4 ridichi taiate in felii
Pentru dressingul Hummus
- 50g naut bio in doza Rapunzel
- 2 linguri apa de naut
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita otet Condimento Bianco Rapunzel
- 1 catel de usturoi curatat
- sare de mare Atlantic Rapunzel
- piper bio
- chimen bio
- boia bio
Mod de preparare:
Mixul de leguminoase bio se lasa peste noapte la inmuiat dupa care se fierbe cu 1 litru de supa de legume circa 60 minute. La sfarsit se lasa sa se scurga dupa care se poate condimenta dupa gust. Se pune in doua borcane cu capac amestecul de leguminoase fiert. Peste mix se aseaza in straturi spanacul, morcovi, castraveti, felii de ridichi.
Pentru dressing se ia o doza de naut biocare se scurge de apa, care se recupereaza si pune intr-un vas.Nautul impreuna cu 2 linguri din apa de naut, ulei de masline, condimente si usturoi se mixeaza . Se condimenteaza cu sare, piper, chimen si boia.
Se pune peste salata dressingul cu Hummus , se inchide capacul si se scutura pentru a se uniformiza dressingul.
Detalii:
- timp de preparare: 1 ora
- timp de inmuiere: 8-12 ore
- produs vegan
- preparat rece
- peste noapte
- masa plina
Alte retete de salate bio
03-10-2021
Salata bio cu hrisca prajita, mar si tomate
Mod de preparare: Se pune hrisca intr-o tigaie si se prajeste timp de 2 minute dupa care se ia de [...]
10-10-2021
Salata bio cu tortilla
Mod de preparare: Boabele de fasole Kidney bio se pun la inmuiat peste noapte si se fierb conform [...]