Reteta Supă de legume cu nucă de cocos
retete supe bio
- 150g nucă de cocos rasă RAPUNZEL
- 1/4 dovleac cubuleţe
- 1 ardei gras rosu, cubuleţe
- 1 dovlecel mic, cubuleţe
- 1 borcan de ciuperci Shi Tobe sau ciuperci proaspete
- 1 linguriţă ulei de soia pentru prăjit RAPUNZEL
- 1 linguriţă sos de soia
- supă clară RAPUNZEL
- 1/2 linguriţă praf de curry
- 1 căţel de usturoi
- piper
- praf de curry
- 2 linguri de gem de migdale alb RAPUNZEL
- 1/2 linguriţă de ghimbir, proaspăt ras
- 1/2 linguriţă de ulei de susan pentru prăjit RAPUNZEL*
- 2 linguri de germeni de fasole mung
- 2 linguri de arahide RAPUNZEL
4 porţii
Preparare:
Amestecaţi cu o zi înainte 600 ml de apă clocotită cu fulgi de nucă de cocos până obţineţi un piure subţire. Lăsaţi-l peste noapte la umflat.
Piureul de cocos de strecoară printr-un tifon. Ardeiul, dovlecelul, dovleacul şi ciupercile se prăjesc în ulei.
Laptele de cocos se dă în clocot, apoi se adaugă supa limpede şi condimentele. Se adaugă gemul de migdale, legumele prăjite şi se condimentează cu ghimbir şi ulei de susan.
Chiar înainte de servire se adaugă arahidele şi germenii de fasole mung.
Alte retete de supe bio
12-12-2021
Curry bio cu linte si dovleac
Mod de preparare: Un curry fin şi echilibrat cu linte, proaspăt şi uşor, cu accente picante Se [...]
19-08-2020
Supa bio exotica cu cartofi
Curatati cartofii, ceapa, merele si le taiati in bucatele mici. Încălziți uleiul [...]