Reteta Supă cu dovleac şi nucă de cocos
retete supe bio
- 600g dovleac Hokkaido
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- nişte ghimbir proaspăt ras (aprox. 3 cm)
- 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin RAPUNZEL
- 400ml lapte de cocos RAPUNZEL,
- 600ml supă de legume RAPUNZEL
- sare de mare RAPUNZEL
- curry
- curcuma (şofran de India)
- ulei de bostan RAPUNZEL
- seminţe de bostan RAPUNZEL
- eventual o portocală
4 porţii
Preparare:
Dovleacul se taie în cubuleţe mai mari - dovleacul Hokkaido nu trebuie descojit. Ceapa tăiată cubuleţe şi usturoiul zdrobit se călesc de ulei de măsline. Se adaugă cubuleţele de dovleac, curry, cucurma şi să călesc împreună puţin. Se completează cu lapte de cocos şi supă de legume şi se fierbe aproximativ 15 minute la foc mic. Supa se toacă până devine cremă şi se condimentează cu sare.
Se decorează cu puţin ulei de bostan şi nişte seminţe de bostan şi se serveşte.
Sfat: înainte de servire adăugaţi sucul de la o portocală întreagă sau de la o jumătate de portocală, mai încălziţi supa scurt, dar fără să fiarbă. Portocala conferă supei o aromă proaspătă, de fructe.
Alte retete de supe bio
12-12-2021
Curry bio cu linte si dovleac
Mod de preparare: Un curry fin şi echilibrat cu linte, proaspăt şi uşor, cu accente picante Se [...]
19-08-2020
Supa bio exotica cu cartofi
Curatati cartofii, ceapa, merele si le taiati in bucatele mici. Încălziți uleiul [...]