Reteta Supă cu linte şi ghimbir
retete supe bio
- 1 ceapă
- 1/2 - 1 ardei iute (chili), depinde cât doriţi să fie de iute
- 2 linguriţe seminţe de chimen (sau chimen măcinat)
- 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin RAPUNZEL
- 1 cutie de lapte de cocos RAPUNZEL (400ml)
- 200g linte roşie RAPUNZEL
- 1 bucată de ghimbir proaspăt (aprox. 2 cm)
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cucurma măcinată
- 1 doză de năut RAPUNZEL
- sare de mare RAPUNZEL
- sucul de la 1 lămâie
4 porţii
Preparare:
Ceapa se taie cubuleţe, iar ardeiul iute (chili) se toacă fin (apoi să vă spălaţi pe mâini). Coriandrul şi chimenul se zdrobesc într-un mojar. Se încinge uleiul într-o cratiţă. Căliţi puţin ceapa şi chili-ul, adăugaţi chimenul şi coriandrul şi căliţi scurt toate. Apoi se completează cu lapte de cocos şi 3/4 l de apă şi se amestecă lintea.
Se toaca mărunt ghimbirul si usturoiul şi se amestecă în supă, împreună cu curcuma. Fierbeţi supa la foc mediu. Năutul se pune într-o sită, se scurge şi se amestecă în supa de linte. Se fierbe din nou aproximativ 10 minute.
Se condimentează cu sare şi zeama de lămâie şi se serveşte.
Alte retete de supe bio
12-12-2021
Curry bio cu linte si dovleac
Mod de preparare: Un curry fin şi echilibrat cu linte, proaspăt şi uşor, cu accente picante Se [...]
19-08-2020
Supa bio exotica cu cartofi
Curatati cartofii, ceapa, merele si le taiati in bucatele mici. Încălziți uleiul [...]