Reteta Terci bio la cuptor, reteta Rapunzel
retete mic dejun bio
pentru 4 persoane
- 45g caise bio intregi Rapunzel sau pasta de caise bio Rapunzel, oricum tocate
- 150g fulgi de ovaz bio mari Rapunzel sau fulgi de ovaz mici
- 400g bautura vegetala sau lapte vegetarian
- 2 linguri sirop de caise Rapunzel
- 1 varf de cutit de sare de mare Rapunzel
- 1 varf de cutit cardamom
- 1 banana mica, taiata felii
- 20g caju bio Rapunzel
optional: Iaurt
Versiunea 1: Puneti caisele sau pasta de caise cu fulgi de ovaz intr-un recipient rezistent la cuptor. Se toarna peste el lapte foarte fierbinte si se lasa acoperit 10 minute. Apoi condimentati cu sirop de caise, sare si cardamom, amestecati totul impreuna. Asezati feliile de banane pe terci si intindeti caju taiat deasupra. Se coace la cuptor pentru 20 de minute pe raftul din mijloc la 180C (caldura sus/jos). Se serveste simplu sau cu iaurt.
Versiunea 2: Taiati caisele sau pasta de caise in bucati mici si puneti-le intr-un recipient rezistent la cuptor cu fulgii de ovaz. Se toarna lapte rece peste ele, se condimenteaza cu sirop de caise, sare si cardamom, se amesteca totul impreuna si se pune acoperit in frigider peste noapte. Dimineata, adaugati bananele si nucile de caju in terci. Apoi coaceti in cuptor asa cum este descris mai sus.
Alte retete de mic dejun bio
16-01-2022
Terci cu hrisca bio
Se amesteca pasta de migdale bio cu apa, amesteand cu telul sau cu ajutorul unui mixer. Se ia [...]
26-09-2021
Clatite bio cu naut
Mod de preparare: Cu ajutorul unui tel se amesteca faina de naut bio cu apa, ceapa, chilii si [...]