Reteta Foietaj bio cu pere, ciocolata si inghetata
retete deserturi bio
Pentru 2 persoane
- 2 rondele de foietaj bio
- 1 pară bio
- 350 ml suc de struguri sau vin roşu
- 60g de zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL
Îngheţata de scorţişoară
- 200g pasta de caju bio RAPUNZEL
- 260g cuburi de gheaţă
- 1 linguriţă rasă de scorţişoară
- 50g suc concentrat de agave
Topping
- 50g ciocolată amăruie (neagră) RAPUNZEL
- 1 linguriţă de zahăr din trestie Cristallino RAPUNZEL
- 1 vârf de cuţit scorţişoară bio
- nişte mentă proaspătă
Rondelele de foietaj bio se aşează într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pentru copt şi se coc conform indicaţiilor de pe ambalaj; se curăţă perele, se taie jumătăţi şi se fierb timp de 7 minute în sucul de struguri împreună cu zahărul din trestie; se scurg, iar cu o lingură se îndepărtează cu atenţie sâmburii.
Cuburile de îngheţată, scorţişoara şi sucul concentrat de agave bio se omogenizează cu un blender de mână până obţinem o compoziţie fină şi se lasă aproximativ 60 de minute la răcit în congelator.
Ciocolată se topeşte pe baie de aburi. Jumătăţile de pere de aşează pe rondelele din foietaj, deasupra se pune o bilă de îngheţată, iar apoi se distribuie ciocolată topită sub formă de fire deasupra; se presară cu zahăr amestecat cu scorţişoară şi se decorează cu frunze de mentă.
Timp de preparare: 30 minute
Timp de răcire: 60 minute.
Alte retete de deserturi bio
30-01-2022
Batoane cu unt de arahide
Urmariti etapele intocmai pentru a prepara batoanele bio cu unt de arahide. Preincalziti cuptorul [...]
23-01-2022
Tortteles cu crema Samba bio
Preparare desert delicios cu crema Samba rapunzel bio. Incepeti prin a preincalziti cuptorul la [...]