Reteta Pâine cu măsline
retete mic dejun bio
250g faina de spelta (alac) Tip 630
1 pachet drojdie uscată RAPUNZEL
150ml vin alb
100ml ulei de măsline extra-virgin
3 ouă
1/4 linguriţă sare de mare RAPUNZEL
100g parmezan
1/2 linguriţă oregano tocat,
2 linguriţe verdeţuri a la Provence,
100g sâmburi de pin
50g seminte de floarea soarelui
100g măsline Amphissa, verzi, fără sâmburi RAPUNZEL
100g RAPUNZEL roşii uscate, tăiate
Preparare:
Făină şi drojdia se pun într-un bol şi se adaugă cu atenţie vinul alb şi uleiul de măsline. Aluatul se acoperă şi se lasă 30 de minute într-un loc cald la dospit.
Se toacă măslinele. Ouăle şi sarea se adaugă în aluat şi se frământă, iar apoi se mai pun parmezanul, ierburile, nucile de pin şi seminţele de floarea-soarelui. La urmă se adaugă măslinele tocate şi roşiile.
Aluatul se pune într-o tavă de cozonac unsă în prealabil şi se mai lasă 45 de minute la dospit. Se încinge cuptorul la 200oC şi se coace pâinea 1 oră până când se rumeneşte, iar apoi se răceşte pe un grătar.
Timpul de coacere: 1 oră la 200oC
Alte retete de mic dejun bio
16-01-2022
Terci cu hrisca bio
Se amesteca pasta de migdale bio cu apa, amesteand cu telul sau cu ajutorul unui mixer. Se ia [...]
26-09-2021
Clatite bio cu naut
Mod de preparare: Cu ajutorul unui tel se amesteca faina de naut bio cu apa, ceapa, chilii si [...]